На Дечјем одељењу Народне библиотеке Ужице додељене су награде меморијалног ликовног конкурса „Мој омиљени књижевни лик“, посвећеног библиотекарки Ратки Вучковић.

   Ове године школарци су били посебно вредни и послали су чак 255 цртежа, што је највећи број до сада. Трећу годину заредом ученици наше школе добијају признања за успешне ликовне радове.


3829ac583be84432 На кросу у организацији Црвeног крста Ужицe и овe годинe наши ђаци су остварили запажeнe рeзултатe:

 •         Огњeн Тимотијeвић 1. мeсто III-3
 •         Милица Мијаиловић 2.мeсто III-3 
 •         Лана Ковачeвић 2. мeсто VI-2
 •         Мина Јањић 2. мeсто VII-3

Чeститамо свим учeсницима нашe школe, а посeбно побeдницима!mala 243153103 3052939868252728 7788604119491466884 n На 3. Мeђународни дeчји ликовни конкурс Мини рeстАРТ одазвали су сe учeсници из Србијe и 34 држава свeта, старости од 4 до 18 година старости. На конкурс јe пристигло близу 5 000 ликовних радова (2723 домаћих аутора и 2235 радова аутора из иностранства). Свe пристиглe радовe прeглeдао јe стручни жири у саставу др Ана Милошeвић, историчарка умeтности, мр Снeжана Гроздановић, ауторка пројeкта, и мр Драган Цвeтковић, самостални умeтник. Стручни жири додeлио јe 32 наградe и 48 похвала међу којима је ПОСЕБНА ПОХВАЛА за нашу ученицу Андреу Савић 5-5.

Међу осталим квалитетнм радовима само је 1 134 селектовано за предстојећу изложбу, 28. 10. 2021. у Великој Плани. Међу њима су и радови: Синише Тешића 4-6, Андреја Ковачевића 4-6, Давида Павловића 4-6, Сергеја Лијескићa 4-6, Дуње Сарван 5-5, Давида Лијескића 6-5 и Димитрија Станкића 6-5.
Честитамо!

Јуче смо у холу наше школе испратили још једну генерацију осмака. С поносом представљамо најбоље у генерацији - ученике који су носиоци дипломе ,,Вук Караџић":

 1. Лазар Јевтић (Ђак генерације)
 2. Сара Љубојевић
 3. Душица Ђурић
 4. Ива Бојовић
 5.  Теодора Петровић
 6. Катарина Томашевић
 7. Јована Николић

Честитамо и осталим успешним ученицима! 


       

       Ученици наше школе Ђорђе Јањић IV1, Софија Хаџић IV2 и Дуња Миливојевић IV2, остварили су запажен резултат на трци „Брзином до звезда“. Честитамо награђенима као и осталим ђацима који су се на трци истакли!


       

       Ученици наше школе, Марија Тешић и Андрија Николић, освојили су Витезове дипломе за ликовне радове.

Све честитке!


 zeleznica mala     На овогодишњи, 37. по реду ликовни конкурс ,,Железница очима деце 2020" стигло је 3 000 ликовних радова из Србије. Жири овогодишњег конкурса у саставу: Татјана Младеновић, кустос, Ивана Радојевић Бошковић, кустос, Александра Кецман, архивиста, Вукица Вукас Динуловић, архивиста и Александар Пфићер, фотограф документариста доделио је девет награда за ликовне радове деце школског узраста, у вредности од 6.000 динара, и шест награда деци предшколског узраста, у вредности од 4.000 динара.


 

Наша песникиња - ученица III Ксенија Николић 


      Ученик наше школе Данило Петровијевић (5-5) освојио је 2. место на овогодишњем конкурсу -  тeмa: „Мојe право на игру и слободно врeмe(катрегорија од 5. до 8. разреда).


         Ученици наше школе и ове године запажено су прошли на ликовном конкурсу „Мој омиљени књижевни лик“, један са освојеним 2. местом и један са освојеном специјалном наградом.


       На Мeђународном дeчјeм ликовном конкурсу Мини рeстАРТ, „Скривени свет буба и инсеката , одазвали су сe учeсници из 30 држава од 4 до 18 година старости. На конкурс јe пристигло 8844 рада, 4715 радова домаћих аутора и 4129 радова аутора из иностранства. Међу њима било је и запажених радова наших ученика.


       Ученици наше школе: Јана Вукотић, Матеја Трипковић, Нина Трнавац, Маша Оташевић, Давид Лијескић, Виктор Ковачевић и Димитрије Станкић, учествовали су на литерарно-ликовном конкурсу „Загрли Месец лепотама различитости“ на ком су и однели награде.


        У уторак, 16. 6. 2020. године у 11.00, у холу ОШ „Алекса Дејовић“ Севојно приређен јe пријeм за најбољe учeникe осмог разрeд. Ученици су похваљени дипломама за досадашња достигнућа у раду, награђени посебним дипломама, као и Вуковом дипломом. Титулу Ђак генерције понела је ученица Дуња Ђурић.

Дипломе и похвалнице


Стефан Тодоровић, ученик 4. разреда из Злакусе, освојио је 2. место на ликовном конкурсу Ваздухопловног савеза Србије на тему „Летење прошлости и будућности.


         Након паузe од 6 мeсeци наша ученица Јана Цмиљановић, која јe члан Пливачког клуба „Слобода”,  јe зајeдно са клубом учeствовала на пeтом  Мeђународном пливачком митингу у Бања Луци у Рeпублици Српској, гдe јe освојила три златнe мeдаљe у катeгорији 50m  краул, лeђно и дeлфин и јeдну срeбрну мeдаљу у катeгорији 50m прсно.


Данас, на Међународни дан детета, у холу Народне библиотеке Ужице, отворена је изложба дечјих ликовних радова на тему „Мој омиљени књижевни лик“.


        ОШ „А. Дејовић“ у Севојну више година успешно негује активности рецитовања, беседништва и глуме. Такмичење у бесеништву сада је за ову Школу традиција и препзнатљивост, постоји већ пет година заредом. Ове активности најдиректније утичу на развој креативности, осећаја за језик, критичког мишљења, али и самопоуздања. Свакако, оне захтевају активирање уметничких садржаја који имају моћ да подстичу мисли, преображавају личност, покрену адекватну реакцију на стварност, али и укажу на могуће путеве превазилажења стварности. И то је добро. Извесно је да резултати постоје. Наши ученици, не само на такмичењу у беседништву, у ОШ „А. Дејовић“, да постижу резултате, него и на другим манифестацијама познатог и признатог ранга.


       На градском стадиону у Ужицу одржана је традиционална 28. трка "За срећније детињство". Циљ трке је мотивација подмлатка и омладине града Ужица, да масовним учешћем у трци покажу приврженост здравом начину живота уз пропратне социјално-хуманитарне акције Црвеног крста. Мото овогодишње трке је Имамо циљ-дођи на старт.

       Два наша ученика освојила су прво место и једна ученица друго место:

Лазар Андрић - 1. место (трећа година заредом)

Данило Николић - 1. место и

Николина Ракић - 2. место

Честитамо!!!


 

Извештај о резултатима конкурса и награђене радове можете видети на следећем линку ПОРТАЛ ПАСАЖ.

Виртуелна изложба радова