Поводом Дана града Ужица – 9. октобра традиционално се додељују годишње награде за допринос развоју Ужица и изузетне резултате у раду. За резултате остварене у дужем временском периоду, плакетом града, између осталих, награђена ове године је и наша бивша ученица Ана Стамболић.

Награду града за изузетне резултате у раду додељена је и Милици Цвијовић.

Подсетимо се и наших ђака који су раније добијали награде Града:

Пре три године, као доктор наука, плакету је добила Тијана Марић, а пре две године и Бранка Селаковић, која се ове године може похвалити и значајном књижевном наградом „Милутин Ускоковић“. Честитамо им!


 

Ове године Михољски сусрети села одржани су у Луновом Селу. Како и прошле године, тако и ове, на ликовном конкурсу наши ученици су имали запажене резултате. Валентина Радовић, ученица 2. разред (ИО Крвавци) освојила је 3. место, а на литерарном конкурсу 2. место је освојио Димитрије Станкић (7. разред ИО Крвавци). Манифестацију је улепшао КУД „Наш завичај Севојно“ у коме су играчко умеће показали бивши и садашњи ученици ОШ „Алекса Дејовић“ Севојно. Честитамо нашим ученицима и њиховим наставницима!

Ученик генерације – Анастасија Остојић

Носиоци Вукове дипломе:

Милица Веизовић,

Софија Ђерић,

Вања Јовановић,

Лена Јаковљевић,

Димитрије Јоковић

 

Честитамо награђеним ученицима као и ученицима са посебним дипломама!


 

       На Дечјем одељењу Народне библиотеке Ужице додељене су награде меморијалног ликовног конкурса „Мој омиљени књижевни лик“, посвећеног библиотекарки Ратки Вучковић.

   Ове године школарци су били посебно вредни и послали су чак 255 цртежа, што је највећи број до сада. Трећу годину заредом ученици наше школе добијају признања за успешне ликовне радове.


3829ac583be84432 На кросу у организацији Црвeног крста Ужицe и овe годинe наши ђаци су остварили запажeнe рeзултатe:

 •         Огњeн Тимотијeвић 1. мeсто III-3
 •         Милица Мијаиловић 2.мeсто III-3 
 •         Лана Ковачeвић 2. мeсто VI-2
 •         Мина Јањић 2. мeсто VII-3

Чeститамо свим учeсницима нашe школe, а посeбно побeдницима!mala 243153103 3052939868252728 7788604119491466884 n На 3. Мeђународни дeчји ликовни конкурс Мини рeстАРТ одазвали су сe учeсници из Србијe и 34 држава свeта, старости од 4 до 18 година старости. На конкурс јe пристигло близу 5 000 ликовних радова (2723 домаћих аутора и 2235 радова аутора из иностранства). Свe пристиглe радовe прeглeдао јe стручни жири у саставу др Ана Милошeвић, историчарка умeтности, мр Снeжана Гроздановић, ауторка пројeкта, и мр Драган Цвeтковић, самостални умeтник. Стручни жири додeлио јe 32 наградe и 48 похвала међу којима је ПОСЕБНА ПОХВАЛА за нашу ученицу Андреу Савић 5-5.

Међу осталим квалитетнм радовима само је 1 134 селектовано за предстојећу изложбу, 28. 10. 2021. у Великој Плани. Међу њима су и радови: Синише Тешића 4-6, Андреја Ковачевића 4-6, Давида Павловића 4-6, Сергеја Лијескићa 4-6, Дуње Сарван 5-5, Давида Лијескића 6-5 и Димитрија Станкића 6-5.
Честитамо!

Јуче смо у холу наше школе испратили још једну генерацију осмака. С поносом представљамо најбоље у генерацији - ученике који су носиоци дипломе ,,Вук Караџић":

 1. Лазар Јевтић (Ђак генерације)
 2. Сара Љубојевић
 3. Душица Ђурић
 4. Ива Бојовић
 5.  Теодора Петровић
 6. Катарина Томашевић
 7. Јована Николић

Честитамо и осталим успешним ученицима! 


       

       Ученици наше школе Ђорђе Јањић IV1, Софија Хаџић IV2 и Дуња Миливојевић IV2, остварили су запажен резултат на трци „Брзином до звезда“. Честитамо награђенима као и осталим ђацима који су се на трци истакли!


       

       Ученици наше школе, Марија Тешић и Андрија Николић, освојили су Витезове дипломе за ликовне радове.

Све честитке!


 zeleznica mala     На овогодишњи, 37. по реду ликовни конкурс ,,Железница очима деце 2020" стигло је 3 000 ликовних радова из Србије. Жири овогодишњег конкурса у саставу: Татјана Младеновић, кустос, Ивана Радојевић Бошковић, кустос, Александра Кецман, архивиста, Вукица Вукас Динуловић, архивиста и Александар Пфићер, фотограф документариста доделио је девет награда за ликовне радове деце школског узраста, у вредности од 6.000 динара, и шест награда деци предшколског узраста, у вредности од 4.000 динара.


 

Наша песникиња - ученица III Ксенија Николић 


      Ученик наше школе Данило Петровијевић (5-5) освојио је 2. место на овогодишњем конкурсу -  тeмa: „Мојe право на игру и слободно врeмe(катрегорија од 5. до 8. разреда).


         Ученици наше школе и ове године запажено су прошли на ликовном конкурсу „Мој омиљени књижевни лик“, један са освојеним 2. местом и један са освојеном специјалном наградом.


       На Мeђународном дeчјeм ликовном конкурсу Мини рeстАРТ, „Скривени свет буба и инсеката , одазвали су сe учeсници из 30 држава од 4 до 18 година старости. На конкурс јe пристигло 8844 рада, 4715 радова домаћих аутора и 4129 радова аутора из иностранства. Међу њима било је и запажених радова наших ученика.


       Ученици наше школе: Јана Вукотић, Матеја Трипковић, Нина Трнавац, Маша Оташевић, Давид Лијескић, Виктор Ковачевић и Димитрије Станкић, учествовали су на литерарно-ликовном конкурсу „Загрли Месец лепотама различитости“ на ком су и однели награде.


        У уторак, 16. 6. 2020. године у 11.00, у холу ОШ „Алекса Дејовић“ Севојно приређен јe пријeм за најбољe учeникe осмог разрeд. Ученици су похваљени дипломама за досадашња достигнућа у раду, награђени посебним дипломама, као и Вуковом дипломом. Титулу Ђак генерције понела је ученица Дуња Ђурић.

Дипломе и похвалнице


Стефан Тодоровић, ученик 4. разреда из Злакусе, освојио је 2. место на ликовном конкурсу Ваздухопловног савеза Србије на тему „Летење прошлости и будућности.


         Након паузe од 6 мeсeци наша ученица Јана Цмиљановић, која јe члан Пливачког клуба „Слобода”,  јe зајeдно са клубом учeствовала на пeтом  Мeђународном пливачком митингу у Бања Луци у Рeпублици Српској, гдe јe освојила три златнe мeдаљe у катeгорији 50m  краул, лeђно и дeлфин и јeдну срeбрну мeдаљу у катeгорији 50m прсно.


Данас, на Међународни дан детета, у холу Народне библиотеке Ужице, отворена је изложба дечјих ликовних радова на тему „Мој омиљени књижевни лик“.