opendoor

       Овде  можете видети распоред планиране реализације отвореног дана школе у новембру у школској 2023/2024.години у матичној школи у Севојну и издвојеним одељењима  у Крвавцима и Злакуси.

Распоред - отворени дан школе - март 2024.

јаја2

 

Дан отворених врата у 21 и 22  - У сусрет васкрсу

 


јаје

 

Дан отворених врата у првом разреду  - У сусрет васкрсу 

 


Предмет: Српски језик

Наставна јединица: Речи умањеног и увећаног значења - обрада

Учитељица: Биљана Матијевић


Учитељица: Биљана Матијевић

Предмет: Српски језик

Наставна јединица: Род и број именица - вежбање


У одељењу  I1, учитељице Борке Веизовић, одржан је час у оквиру дана отворених врата. Ученици и њихови родитељи су бојили јаја за ускрс.


У оквиру дана отворених врата у  I2  одељењу, на народној традицији, смо фарбали јаја за Ускрс. У томе нам је помогло петоро родитеља. Изабрали смо и три најлепша јаја.


 

Сва четири разреда ИО Злакуса реализовала су Дан отворених врата из народне традиције на тему Васкрс.Креативност родитеља и деце била је изненађујућа: од различитих материјала прављене су корпице за јаја, различита постоља, а и јаја су бојена на различите начине.  Родитељи и деца о овом празнику сазнали су нешто више  и путем мултимедијалне презентације. На крају активности деца су тражила 6 скривених украсних јаја у дворишту, што је дало додатну динамику активности.


Учитељица: Биљана Матијевић

Предмет: Народна традиција - Свадба


Поводом Дана отворених, на часу ликовне културе  у одељењу I2 реализована је наставна јединица - Прављење лутке за позориште сенки (обрада). Часу су присуствовала два родитеља. Помогли су нам да направимо лутке, а ми смо њима за узврат пружили уживање у нашим представама...


У одељењу II,реализован је  Дан отворених врата, на часу Ликовне културе.

Учитељица Јадранка Сепи. 

Наставна јединица: Необични облици (сликање) -Шаре за текстил.


Поводом Дана отворених врата у одељењу I2 на часу физичке културе реализована је наставна јединица - Клек усправ без помоћи руку, суножни и једноножни на струњачи (обучавање). Прво смо се загревали уз вежбе које нам је показивао један родитељ. Након загревања, уз помоћ родитеља извели смо планирану обуку, а онда смо се сви заједно играли.


У одељењу Iна часу Музичке културе (Музика и игра за Нову годину) у оквиру отворених врата ученици су одржали приредбу за родитеље. Показали су како рецитују, жонглирају, раде гимнастику, вешто ходају са књигом на глави и певају. Након тога првацима су свечано уручене први пут ђачке књижице. Заједничким колом са родитељима отворили смо журку.


Поводом отворених врата школе, 27.11.2013.год. у одељењу I2, часу Света око нас присуствовала су четири родитеља. На часу је обрађена наставна јединица - Како изгледају насеља. Родитељи су помагали деци и учествовали у раду по групама.


У одељењу I2 , учитељице Иване Божовић, одржан је час у оквиру Дана отворених врата и по методама тематског планирања

Тема: Јесен


У одељењу I3, учитељица ВеснаКостић, реализовала је наставу по методама тематског планирања. Уједно ово је био и час предвиђен за Дан отворених врата.

Тема: Јесен


У одељењу II1, учитељице Зоре Стојановић, реализован је Дан отворених врата. Три родитеља су присуствовала часу српског језика. Наставна једивница: обрада текста Седам прутова. Ученици су били подељени у групе, а родитељи су учествовали заједно са њима у решавању задатака.


 

На часу одељењског старешине на тему “Занимање - посао који волим” , а у оквиру реализације Дана отворених врата школе у одељењу III2 одржане су следеће активности :

  • Драгана Гајевић, родитељ Душана Гајевића, представила је своје занимање - кувар ;
  • Љиљана Тодоровић, родитељ Марте Тодоровић представила занимање медицински техничар, и
  • Данило Павловић, родитељ Соње Рис, представио занимање - ватрогасац.

Час ликовне културе у одељењу IV6 у издвојеном одељењу у Злакуси. Час реализовала учитељица Биљана Матијевић. Наставна јединица:  ансамблаж