У четвртак  12.4.2018. године  прославили смо 129. рођендан наше школе.

        Прослава Дана школе у Севојну почела је у четвртак 12. априла у преподневним сатима полагањем цвећа на спомен бисту хероју Алекси Дејовићу и настављена Свечаном седницом наставничког већа, на којој су додељене захвалнице запосленима за 10, 20, 30 и 35 година рада. Програм је настављен приредбом у 13 часова у тв сали а након тога одржано је и прво такмичење ученика у туцању ускршњим јајима.


 

       Данас смо прославили 128.годишњицу постојања наше Школе.Час историје на тему "Школа кроз време" присутнима су одржали ученици школе.


        У оквиру прославе Дана школе, за ученике нижих разреда, органозовано је дружење са песником Бранком Стевановићем који је бивши ученик наше школе.

http://pasaz.rs/pesnik-branko-stevanovic-u-bivsoj-skoli-druzenje-sa-osnovcima/


Дан школе 9.април, обележен је и у ИО Крвавци. Ученици су извели краћи културно-уметнички програм који се састојао од књижевног и музичког дела.


Основна школа „Алекса Дејовић“ је  организовала прославу Дана школе приредивши концепт културних дешавања.


        ОШ „Алекса Дејовић“ у Севојну свечано је прославила Дан школе 9. април. Тога дана положено је цвеће на спомен-бисту Алекси Дејовић, а ученици који похађају Основну музичку школу у Ужицу, извели су пригодан концерт за госте, родитеље, ученике и наставнике. Али, то није све. Обележавање Дана школе се наставља и наредних дана кроз планирани низ других активности. Свако је добио свој део задужења с крајњим исходом да се кроз организовани систем активности покажу битне вредности које Школа негује. А њих је много.


 

ОШ „Алекса Дејовић“ – Севојно Дан школе је прославила у знаку 125 година рада. Достојанствена у свом раду Школа је посведочила да као образовно- васпитна установа зналачки негује кључну тему свих времена – учење. Оно учење што ствара троугаону активност сваком појединцу обезбеђујући му знање – препознавање идеје – стварање за живот, што и јесте потреба човека у данашњем савременом свету.