Постоји пуно занимања и сигурно је да су вам многа занимања интересантна. Неки људи бирају занимање јер сматрају да је то цењено, популарно или добро плаћено, а понекад донесу одлуку сасвим случајно. Задовољство је радити посао који волимо и који нам је интересантан. Зато је веома важно да откријете своја интересовањаали и да се упознате са различитим занимањима.

Водич за основце - избор занимања


Драги ученици и родитељи, 

на следећем линку можете  прочитати упутство за завршни испит.


 

       На сајту Министарства просвете науке и технолошког развоја објављени су конкурс за упис и правилник о упису ученика у средњу школу. Документе можете преузети на следећем    ЛИНК-у.


 

Обавештење за ученике

-    Ученици осмог разреда 1.6.2020.године долазе у школу на састанак са одељењским старешинама ( време састанка биће прецизирано и сви ученици ће добити правовремену информацију ).

-    При доласку у школу у групи може бити највише девет ученика.

-    Приликом доласка у школу понети са собом ђачку књижицу са новијом фотографијом .


          Ученици који су се пријавили за полагање пријемних испита за упис у специјализоване средње школе и одељења треба да изврше додатне пријаве за конкретну школу коју желе да упишу. То се односи на ученике који уписују Математичку, Филолошку и Карловачку гимназију, као и на ученике са посебним способностима за математику, физику, рачунарство и информатику, биологију и хемију, географију и историју, сценску и аудио-визуелну уметност, ученике са посебним способностима за филолошке науке, ученике који део наставе остварују на страном језику, музичке, балетске, ликовне и друге.

Више детаља прочитајте на ЛИНК-у


        На основу дописа МПНТР-а, број 610-00-00329/2020-07 од 13.5.2020. године, у периоду од. 8.6. 2020. до 15.6. 2020. школа организује посебне часове наставе на којима се  ученицима пружа могућност да покажу бољи ниво постигнућа из одређене наставне области/теме у оквиру одговарајућег предмета, програма и активности. Потребно је да до 25. маја одељењског старешину обавестите о намери да из одређеног предмета похађате посебне часове наставе, на којима можете показати бољи ниво постигнућа. Распоред посебних часова биће израђен на основу броја пријављених  ученика. 


ПРИЈАВЉИВАЊЕ УЧЕНИКА ЗА ПОЛАГАЊЕ ТЕСТА ИЗ МАТЕМАТИКЕ ЗА ОДЕЉЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ СА ПОСЕБНИМ СПОСОБНОСТИМА ЗА РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКУ УЖИЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Пријављивање се обавља  ЕЛЕКТРОНСКИ,  на мејл адресу Ужичке гимназије  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  или лично у просторијама Ужичке гимназије од 09-13 часова.

Документ пријаве може се преузети са веб-сајта Ужичке гимназије или на следећем ЛИНК-у.

Пријављивање  траје од  понедељка  18 . ма ја  2020. године до  четвртка   21. маја  2020. године.

За сва питања и нејасноће можете се обратити директору  Ужичке гимназије  на телефон  065/6622-062 .


 

      Када ученик не зна коју средњу школу да упише или се двоуми између више жеља, помаже професионална оријентација.

     Коју средњу школу уписати, главна је тема разговора осмака и њихових родитеља. Сви који су једном прошли тај период знају колико он може да буде стресан и колико је тешко донети ову одлуку а не погрешити.

      Када деца знају чиме желе да се баве, онда и родитељи имају бригу мање. Међутим, то често није случај, па дете или баш не зна шта би или је неодлучно јер има више жеља.

У таквим ситуацијама од велике помоћи може да буде професионална оријентација.


У току је пријава ученика за полагање пријемног испита за припремни и први разред  Музичке школе "Војислав-Лале Стефановић" у Ужицу.
Све информације о овоме могу се прочитати на сајту Музичке школе  http://www.msue.edu.rs/upis-2020-21

Питања у вези уписа можете посалти на   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


 

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици

  • 22. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика
  • 23. априла 2020. – тест из математике
  • 24. априла 2020. – комбиновани тест

Обавештење за осмаке у вези првог пробног завршног испита прочитајте на следећем линк-у.


Пријављивање ученика за полагање пријемног испита за упис у школе за ученике са посебним способностима за школску 2020/2021. годину, обавља се  електронски, путем веб пријаве  на адреси https://prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs/.

Пријављивање почиње уторак, 31.3.2020. године и траје закључно са уторком 7.4.2020. године.

Више информација  о начину пријављивања за полагање пријемног испита прочитајте на следећем ЛИНК-у.


План припремне наставе за завршни испит 2019/2020.године можете преузети на слдећем ЛИНК-у


 

zavrsni ispit

Упутство за родитеље (старатеље)

Упутство за ученике

Сајт министарства на коме можете пратити податке о ученицима налази се на следећем линку - ПОДАЦИ О УЧЕНИЦИМА

Податке о ученику добијате када укуцате шифру ученика.


 

       Завршни испит за ученике 8.разреда је одржан у периоду од 18-20.06.2018, од 9-11 часова. Ученици наше школе су полагали у просторијама школе. Завршни испит је полагало 98 ученика. У следећој табели можете видети упоредну анализу бодова на крају разреда и бодова освојених на завршном испиту за све школе златиборског округа.

       Фондација Темпус, током априла, маја и јуна 2018. године, спроводи бројне активности које имају за циљ пружање подршке ученицима завршних разреда основних и средњих школа у избору следећег нивоа образовања (средње школе или факултета/високе школе).
       Ученицима и њиховим родитељима на располагању су следеће активности: предавања и вебинари за ученике, индивидуалне консултације, предавања и вебинари за родитеље и радионице за ученике. Детаљан програм подршке Темпуса можете прочитати у следећем ПЛАНУ АКТИВНОСТИ.

Online Education      Током школске 2017/2018.године  биће организоване онлајн обуке за ученике од 5. до 8. разреда из математике и програмирања. Програм и материјале за обуку сачинила је Фондација "Центар за младе таленте" уз помоћ професора математике са Природно-математичког факултета и Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду и професора средњих школа. Један од примарних циљева обуке је подизање нивоа знања из математике што би допринело лакшој и бољој припреми за упис у средњу школу. Предвиђено време трајања обуке  је 1,5 до 2 часа недељно током школске године.