У Сарајаву у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине, 5. и 6. новембра 2015. године одржана је завршна конференција у оквиру пројекта „Регионална подршка инклузивном образовању у југоисточној Европи“. Пројекат је финансиран од стране Европске Уније. Реализатор пројекта је Савет Европе. У пројекту је учествовало 49 школа из шест земаља региона и Косово.

Извештај са завршне конференције у оквиру пројекта "Регионална подршка инклузивном образовању у југоисточној Европи", одржане 5. и 6. новембра 2015.године.


 

         Од 16. до 19. октобра 2015.године у хотелу "Мона" на Златибору одржан је скуп поводом завршнице пројекта "Регионална подршка инклузивном образовању". На том скупу размењеба су искуства између седам школа (три основне, две стручне и две гимназије).

Опширније


 

Наша школа је 19.02.2015.год. била домаћин представницима школа из Хрватске, Албаније, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне  Горе и Косова. Посета је реализована у оквиру пројекта "Регионална подршка инклузивном образовању" који финансира Европска комисија, а спроводи Савет Европе.


Јуна  24.и 25. 2014. године у Скопљу одржана је Прва конференција за наставнике о инклузивном образовању (1стInclusive TeacherNet Workshop) у оквиру заједничког пројекта Европске уније и Савета Европе под називом ,,Регионална подршка инклузивном образовању” (,,Regional Support for Inclusive Education”). Циљ конференције је било разматрање мапирања и давање доприноса мапирању. Прелиминарни резултати су прикупљени од седам земаља укључених у програм. У пројекат је укључено 245 наставника из југоисточне Европе, а пројекат се односи на инклузију деце са посебним потребама и деце из мањинских и економски угрожених група. Седморо људи из разних крајева наше земље чинило је екипу Србије.Представник наше школе је била Мирјана Којадиновић, професор хемије.


Наша школа је изабрана за учешће у пројекту под називом  „Регионална подршка инклузивном образовању". Организатори пројекта су Европска унија и Савет Европе.

Више података о пројекту можете прочитати на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја            

    star  Сајт министарства просвете науке и технолошког развоја