Нашу школу су 4. маја 2015. године посетили чланови Вршњачке мреже подршке инклузивном образовању (ВМИО). Посета је реализована у оквиру пројекта „Унапређивање образовања у Србији кроз развој Мреже подршке инклузивном образовању“, који се реализује у партнерству са УНИЦЕФ-ом и Министарством просвете.


У оквиру пројекта Европске уније и Савета Европе "Регионални развој инклузивног образовања", 28. и 29. октобра 2014.године у Загребу је одржана друга конференција под називом "Инклузивно образовање у пракси".

Извештај са конференције.... 


Октобра 23. на Градском Тргу у Ужицу одржана је Мала локална акција ,,Заједно у лепшу будућност“. Акцију су извели Вршњачки тим формиран од волонтера Канцеларије за младе и од по 2 ученика из школа – партнера на пројекту. Акцијом су координирали представници Канцеларије за младе заједно са координатором пројекта и члановима СТИО ОШ ,,Алекса Дејовић’’

Прочитајте извештај...... 


Трибина "Значај мреже инлузивног образовања за унапређење инлузивног образовања код деце која имају тешкоће у напредовању" одржана је 30.9.2014.године у нашој школи. Погледајте видео запис са трибине у реализацији ТВ 5.


Циљ пројекта је унапређење образовања деце са сметњама у развоју, као и промоција инклузивне културе и политике. Наша школа је једна од 14 модел школа за инклузивно образовање у Србији.