Од 1945. године 16. октобар се обележава као Светски дан здраве хране. Циљ обележавања овог дана јесте подизање свести о стварању света без гладних и информисање популације о важности здраве исхране. Стручњаци саветују да водимо рачуна о исхрани, која је уз физичку активност једна од најбитнијих за здравље човека.
Познати смо као нација по томе да једемо јаку и масну храну, хранимо се нередовно, често користимо брзу храну, а требало би да тежимо правилној исхрани кроз редовне оброке, више воћа и поврћа, у најкраћем да уносимо храну која има довољно хранљивих састојака и заштитних материја да штити наш организам од инфекција, да нам подиже имунитет.
Ученици Школе обележили су овај дан. Разговарало се о здравим стиловима живота, хигијени руку и важности воћа и поврћа у исхрани. Правили су штанд здраве хране, воћне напитке, а и почастили су се плодовимима.