Сава, потомак из корена Намањића, доступан Човек, са нама борави у свеукупности стварности, има људску скромност, доброту, понизност, марљивост, стрпљење, честитост и царско порекло. То се племић српског рода, кроз врлине, обукао у светлосну хаљину небеског Творца. Њом Он препорађа, уразумљује, сеје честитост и праведност међу људима, а верне Светосавце сједињује са Господом Исусом Христом.


        Дан славе имао је ток традиционалног реда и поретка, резање славског колача, пригодан програм, светосавка трпеза љубави. Иначе, садржај целог догађања имао је јачину да покренe на преиспитивање колико ми као народ, а и пјединачно, идемо правим путем без грешности.
        Ако истински следимо Св. Саву, умножава се наша правда, честитост, мудрост, хероизам, радост- Човече часни! Савин живот је анђеоски живот који преноси ум на небо лепота недостижних људским помислама, али, уводи и у дубине недогледне људским очима. Његова мудрост је свевремена и савремена, он је нада праотаца, узор поколења, слава честитих и праведних људи, испунитељ божанског закона, учитељ хришћана, похвала и радост српског народа, а и целог људског рода. Нека Ти је слава и част пред Господом Исусом Христом у веке векова, Светитељу, Стубе и Тврђаво здравог и смисленог живота.
       Нама остаје да мало по мало, из дана у дан, из труда у труд, из светлости у светлост, из силе у силу узрастамо у Савиној науци. Тако ће Светосавље бити уткано у сваки дан живота нашег, а ми Светосвци, не само по имену, него и целим животом својим.
Ове и овакве истине настојали су да нам приближе и ученици Школе кроз пригодан слављенички програм на Дан славе, песмом,речима, глумом. Необична радост се осетила и када је нашој колегиници Ирени Дрндаревић уручена Светосавска награда.

1
2
3