У периоду од 23. до 30. априла 2015. године, реализована је планирана настава у природи за ученике првог разреда у Ивањици у Заводу за рехабилитацију.


 

Пре подне су се одвијали часови у учионици или у природи, реализоване су ваннаставне активности и културно-забавни програм. Аниматор и рекреатор су спроводили спортски, културно-забавни програм, као и обуку деце у пливању. Током боравка у  Ивањици, ученици су упознали ближу околину места и посетили стару хидроцентралу, Камени мост и друге знаменитости, уочавали облике рељефа са околних брда - Видин крш, Глијеча, Видик, Клековица. Ученици су посетили и Цркву светог Ахилија- задужбину краља Драгутина у Ариљу и Железнички музеј Београд - Одељење уског колосека у Пожеги.

Путовање, као и боравак у Ивањици протекли су без проблема. Циљеви наставе у природи су у потпуности остварени, јер су ученици показали задовољство и спремност у свакој активности, самосталност и жељу за дружењем. Ученици су израдом захвалница за запослене у Заводу за рехабилитацију умели да им се одуже, јер су бринули о њима током боравка..