Реализована је прва акција ученика који су прошли обуку у оквиру пројекта „Образовање за права детета“, уз подршку Ужичког центра за права детета и Песталоци дечје фондације.Ученици су се упознавали са члановима Конвенције које су на занимљив и креативан начин учинили доступним осталим ученицима и наставницима. Наиме, преко магнетића и беџева пласирали су важне поруке о правима детета. Беџеви на једноставан начин скрећу пажњу и остављају снажну поруку која покреће на размишљане и активност. Тако, поруке остају запамћене.


      Несвакидашња и лагана акција ученика изазвала је позитивне реакције учесника, али и осталих ученика и наставника. На крају акције ученици су учествовали у квизу знања о правима детета након чега су делили беџеве и магнетиће.

       На тај начин указивали су на важност права детета, као на нешто о чему треба говорити.

Корелативним приступом са наставом информатике, ученици су у Paint-у дизајнирали идејно решење магнетића и беџа. Неки су своје идеје креирали као лого ОПД, онако како га они замишљају. Били су им доступни и разни програми и апликације: Photoshop, Pinterest и сл.